Bagelproces

Wij maken onze bagels op ambachteljke, traditionele wijze waarbij de bagels gekookt worden voordat ze worden gebakken. Dit zorgt voor een unieke smaak en structuur.

We gebruiken voor ons deeg alleen eerlijke (zoveel mogelijk biologische) ingrediënten en we gebruiken zeker geen kunstmatige toevoegingen.

Het hele proces van kneden, vormen, rijzen en koelen duurt minimaal 12 uur. Daarna worden de bagels gekookt. Nu worden ze eventueel bestrooid met maanzaad of sesamzaad. Vervolgens gaan ze de oven in waar ze worden gebakken. Dan worden ze gekeerd en nog een keer gebakken. Zo krijgen ze dus hun unieke smaak.

Hieronder vind je een diagram waarin schematisch wordt weergegeven hoe het proces verloopt.

bagelproces_1

Het is al weer even terug, maar in de zomer van 2012 hebben Jildou Ponjee en Silvia Rijk, studenten anthropologie aan de universiteit Leiden, een filmpje gemaakt over het fantastische ambacht van ‘bagel bakker’. Hier kan je, vanuit jouw luie stoel, in een paar minuten het hele proces meemaken. Maar kom gerust eens een kijkje nemen in de bakkerij, we laten je graag zien hoe wij die heerlijke BetterBagels maken. Tot snel.