Glutenvrij

Bij BetterBagels maken we sinds jaar en dag, volgens ons eigen recept, heerlijke glutenvrije bagels. We waren gedwongen om glutenvrij te eten aangezien dit voor een aantal gezinsleden noodzakelijk bleek en we waren ontevreden met wat er commercieel aan glutenvrije broodproducten te krijgen was. We zijn daarom direct aan het puzzelen gegaan en we hebben ondertussen een mooi basis recept waarop we flink wat verschillende smaakvariaties hebben kunnen maken. Glutenvrije BetterBagels worden gemaakt met, zoveel als mogelijk, ingrediënten van biologische oorsprong. Het is ons gelukt om genoeg vezels toe te voegen waardoor de bagel niet droog wordt, zelfs niet als deze later nog eens opgewarmd wordt.

Aangezien we normaal gesproken glutenhoudende bagels maken hebben we een intensief proces ontwikkeld waardoor we glutenvrije bagels kunnen maken die ook geschikt zijn voor mensen met coeliakie.

Één keer per week maken we de bakkerij volledig glutenvrij. Op de dag zelf worden er alleen glutenvrije bagels gemaakt en aan het eind van de dag worden alle glutenvrije bagels zorgvuldig ingepakt. Hiermee voorkomen we kruisbesmetting. Normaal gesproken vriezen we alle individueel gesealde glutenvrije bagels in. Deze glutenvrije bagels serveren we aan klanten die bij ons in de bakkerij glutenvrije belegde bagels bestellen. Ze zijn ook los per stuk in de winkel in Leiden te koop. Daarnaast verkopen we deze bagels ook per doos van 20 stuks aan andere horecagelegenheden.  Sinds kort is er nu ook de mogelijkheid voor particulieren om glutenvrije bagels te bestellen en via PostNL thuis te laten bezorgen. Hiermee zijn ze nu toegankelijk voor iedereen in Nederland en België.

Maandag is de dag dat we onze glutenvrije bagels maken. Als je een bestelling plaatst, worden de bagels op deze dag vers gebakken. Na kort afkoelen worden ze ongesneden per 20 stuks in dozen verpakt. Ze worden dan dezelfde middag nog via PostNL verstuurd. Per e-mail ontvang je een track-and-trace code om jouw zending te volgen.

Als je de glutenvrije BetterBagels bij binnenkomst direct invriest (bij minimaal -18⁰ C) dan zijn ze nog zeker 6 maanden houdbaar. Instructies over het ontdooien en opwarmen zullen worden nagestuurd.

 

Hoe bestellen?

Mocht je interesse hebben vul dan dit bestelformulier in.

 

Kosten:

De kosten zijn: € 29,90 inclusief 6% BTW per doos van 20 stuks + € 6,75 per verzending (als je meerdere dozen op dezelfde dag bestelt rekenen we slechts één keer verzendkosten).
De dag voor de verzending sturen we jou een betaalverzoek. Als dit op maandag vóór 12:00 is voldaan zullen de bagels die dag nog worden verstuurd. Als het betaalverzoek niet wordt betaald, wordt de bestelling automatisch geannuleerd.

 

Ingrediënten:

Hieronder ook nog even de ingrediënten declaraties:

  • Plain, Poppy, Everything bagels:
    Water, tapiocameel*, rijstemeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, appelpuree*, agavestroop*, psylliumvezel, koolzaadolie*, zeezout, johannesbroodpitmeel*, xanthaangom en gist. (Topping: Plain: geen, Poppy: maanzaad*, Everything: SESAMZAAD*, maanzaad* en grove zeezoutkristallen.)
  • Cinnamon & Raisin:
    Water, tapiocameel*, rijstemeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, appelpuree*, rozijnen*, agavestroop*, psylliumvezel, koolzaadolie*, zeezout , johannesbroodpitmeel*, kaneel*, xanthaangom en gist. (Topping: geen.)
  • Focaccia:
    Water, tapiocameel*, rijstemeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, appelpuree*, rietsuikermelasse*, psylliumvezel, koolzaadolie*, rozemarijn*,knoflookpuree (knoflook*, zonnebloemolie*, azijn*), zeezout, oregano*, johannesbroodpitmeel*, xanthaangom en gist. (Topping: olijfolie*, grove zeezoutkristallen, basilicum*.)
  • Jalapeño:
    Water, tapiocameel*, rijstemeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, appelpuree*, psylliumvezel, koolzaadolie*, jalapeños, pepervlokken, zeezout, johannesbroodpitmeel*, xanthaangom en gist. (Topping: SESAMZAAD*, maanzaad* en grove zeezoutkristallen.)
  • Sun-dried Tomato & Garlic:
    Water, tapiocameel*, rijstemeel (volkoren)*, aardappelzetmeel*, appelpuree*, psylliumvezel, koolzaadolie*, zongedroogde tomaten *, knoflookpuree (knoflook*, zonnebloemolie*, azijn*), tomatenpuree*, zeezout, johannesbroodpitmeel*, xanthaangom en gist. (Topping: geen.)

*) van biologische teelt.

 

Wat vinden andere mensen van onze glutenvrije bagels:

Jitske (Utrecht): “Heerlijke Glutenvrije bagels! Fijn om zo te kunnen bestellen. “

Patrick (Lisse): “Ambachtelijk, authentiek, smaakvol, lekker, robuust.”

Corina (Veendam): “Heel simpel heerlijk.”

Marin (Oegstgeest): “Voor mijn dochter en ik (Allebei glutenallergie) is het elke keer weer een feestje om hier een glutenvrije bagel te eten.”